2010. április 26., hétfő

Pudingos süti



A vasárnapi tésztánkat mutatom be. Két adaggal készült, mint mindig. A Flamingósra hasonlít, a Citromszelet tészta lapjait töltöttem meg epres és csokis puding krémmel. Nagyon egyszerű, aránylag olcsó is, nem émelygős, a legényeimnek nagyon tetszett.
1 adag tésztához a hozzávalók:
3 egész tojás, 8 ev.kanál olaj
8 ev.kanál cukor
6 ev.kanál langyos tejben 1 mokkáskanál szalakálé feloldva
liszt amennyit felvesz.
4 lapot sütünk a tepszi hátán. Amig hülnek a lapok elkészítsük a kiválasztott színű és ízű pudingot.
250 g vajat habosra keverünk ugyanannyi porcukorral, majd lassan hozzáadjuk a kihült pudingot. Megtöltjük a lapokat, 2 kanállal meghagyunk a tészta tetejére, majd beszórjuk kókuszreszelékkel.
Csak másnap szeleteljük.

2010. április 24., szombat

Egérkék salátaágyon



Tegnap újra elkészültek ezek az ehető egérkék! Anditól vettem az ötletet. Nem töltöttem, csak úgy egyszerűen kettőbe vágtam a tojáskákat és retekkel díszitettem. Friss salátával meg koktélparadicsommal tálaltam.

2010. április 21., szerda

Retró sóska leves


Ma a déditől tanult recept szerint készült el ez a finom leves. Már unom a blenderes krémleveseket. Egyszerű és mégis tartalmas. A sóskát alaposan megmossuk, összetépjük. Két kanál olajon egy diónyi hagymát megfonnyasztunk, rátesszük a sóskát, megdinszteljük, majd megszórjuk egy kanál liszttel és felöntjük vízzel.Ízesítjük sóval, borssal, cukorral. Miután elkezd főni a levesbe két kanál rizset teszünk. A végén tojássárgás tejföllel besűrítsük. Jó étvágyat!

2010. április 20., kedd

Az idéni ünnepi asztalunk


Az idén is többféle süti készült, ezek: Citromszelet, Rahátos tészta, egy Fantás variáció és Diós patkók.
Ha valakinek felkeltette az érdeklődését szivesen állok rendelkezésére!

A tavalyi Húsvéti asztalunk


Ami itt látható mind házi készítmény, kivéve a mogyoró, a csokitojások és az apró sóskeksz.
Elkészítettem leányom kedvencét, amely nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem, a Rahátos tésztát, egy mákos piskota alap vanilíás-citromos krémmel töltve, mellette egy finom diós tészta, melynek Petrosani a neve. Közepén a fehér golyócskák Raffaellok, és ezek mellett mézes szivecskék csokiglazúrral.
A lányom készítette a sajtos-köménymagos pereckéket, melyeknek nagy sikerük volt.
Ha érdekel valakit valamelyik tészta receptje szivesen elküldöm, de igérem ha újra elkészül külön közölni fogom a blogon.
Hellóka!

Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki bekukkint hozzám! A két ügyes informatikus gyermekem noszogatására indul ez a blogocska. Már el is árultam magam, hogy 2 gyerek(fiú+lány) boldog édesanyja vagyok és egy remek, okos, matektanár felesége.
A két hátgerincműtét után betegnyugdijas és egyben időmilliomos lettem, úgy hogy mostanában bőven van időm fözicskézni. A fakanállal bánni hamar megtanultam, először a könnyebb, egyszerűbb ételeket készítettem el, aztán rendre elkeztem új recepteket is kiprobálni. Probáltam ellesni a két Nagyitól meg Anyukámtól a főzés titkait majd, ezeket kibővítettem szakácskönyvekből meg a világhálóról szerzett receptekkel.
Blogom célja a receptjeim bemutatása, persze képekkel ellátva és ezek kommentálása.
Szivesen várok minden látogatót!

Üdv. Juci

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...