2017. március 21., kedd

Hamis pacal leves, gombából

Nálunk a családban, csak a férjem szereti az igazi pacal levest. Ha otthon nem is készítem, ahányszor a vendéglőben ebédelünk mindig ezt a levest kéri. Most kaptam egy érdekes receptet( a lányom barátjától), ami nagyon hasonlít ízben is meg kinézésileg is a pacal leveshez, csak történetesen nem gyomorból, hanem gombából készül.
Hozzávalók: 1-2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 500 g friss pleurotus gomba, 1 hagyma, 1 vegetakocka(esetleg csontlé), 5 cikk fokhagyma, 1 savanyú gogosár, 2 tojássárga, 100 ml tejföl, só, bors, kevés olaj.
A sárgarépát és a petrezselymet megtakarítjuk és lereszeljük. A hagymát megtakarítjuk és apróra vágjuk. A gombát megmossuk és 5x1 cm  darabkákra vágjuk.
Kevés olajon először a hagymát, aztán a sárgarépát meg a petrezselymet dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felvágott gombát is, ezzel is dinszteljük egy keveset, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a vegetakockát meg a késsel szétnyomott fokhagymacikkeket. A levest addig főzzük míg a zöldség és a gomba megpuhul. A végén levesünket szálára vágott savanyúsággal (gogosár paprikával )savanyítjuk és tojássárgás tejföllel habarjuk be. Kiforraljuk és azonnal tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Finom lehet. Gondolom laskagomba kell hozzá, mert a latin nevét nem értettem, de kinézetre olyan. Legnagyobbikom késői laskagombát szokott hozni, már többször megállapítottuk, hogy ha lemezeire merőlegesen szeletelem tisztára olyan, mint a pacal.

    VálaszTörlés
  2. Gondolom már kipróbáltad Mária drága és ugye milyen finom? Mi nagyon szeretjük...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...